ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ Σκίτσα 2010-2015

Διαθέσιμο 3
Κωδικός Προϊόντος: asnx00002
14,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 13,21€
Το ξέσπασμα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης βρήκε την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα. Από το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010, μέχρι τη σύναψη του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πέρασαν μόνο μερικά χρόνια γεμάτα πυκνά γεγονότα, αλλά και μια ολόκληρη ζωή. Με όπλο το πενάκι του, ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno) κατέγραψε τη δική του οπτική για τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των “εθνοσωτήριων” μνημονίων. Το άλμπουμ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ περιλαμβάνει μια επιλογή σκίτσων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως μεταξύ των ετών 2010-2015 στο διαδίκτυο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”. Αποτελεί την πρώτη παρουσίαση πολιτικών σκίτσων του νεαρού και ανερχόμενου σκιτσογράφου, γνωστού και ως John Antόno, την οποία προλογίζει ο αγαπητός σε όλους μας Soloup.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1985. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απόφοιτος της σχολής Ορνεράκη, ενώ ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με θέμα τις ελληνικές γελοιογραφίες του Ψυχρού Πολέμου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου.

Ασχολείται με την πολιτική γελοιογραφία, την παιδική εικονογράφηση και τη δημιουργία storyboards, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος σκίτσου και κόμικς. Κυκλοφορούν επίσης σε αυτοέκδοση, οι δουλειές του Το τεράστιο Εγώ του κυρίου Μο (2012) και Τα Κωλοκύθια (2015). Δημιουργίες του αναρτώνται συχνά στο ιστολόγιό του http://johnantono.blogspot.gr.
Δημιουργοί
Εικονογράφος Giannis Antonopoulos
Σεναριογράφος Giannis Antonopoulos
Χαρακτηριστικά Βιβλίου
Γλώσσα Ελληνικά
Διαστάσεις 22x22
Εξώφυλλο Μαλακό
Έτος Έκδοσης 2016
Θεματική Πολιτικό
Σελίδες 132
Χρώμα Έγχρωμο
Χώρα προέλευσης Ελλάδα